What to Wear for Family Photography

Hmm..

Hva skal man ha på seg for familiefotografering? Så enkelt spørsmål, sant? Nei, det er det ikke for meg heller. Dette er stressende for så mange av klientene mine, og til og med for meg selv når jeg gjør meg klar for fotografering. Jeg vet ikke med deg, men jeg ønsker ikke noe mer stress i livet mitt. Derfor ønsker jeg nå å gjøre det så enkelt som mulig for dere å kle dere opp til fotografering!

Fargevalg

En stor hindring er fargevalg; det kan være tøft! Personlig liker jeg virkelig en klassisk og tidløs look og jeg elsker nøytrale farger som krem eller grå som hovedfokus. Chambray og denim er flott for en uformell look. Ikke alle trenger å matche hverandre, man kan lett mikse farger og tekstiler.

Ikke vær redd for litt mønster, men hold det ganske subtilt. Jeg sier at man burde holde seg til 4 farger slik at det blir mer fokus på dere som familie, og ikke på klærne. Jeg har laget noen fargeprøver med noen av mine favorittfargekombinasjoner.

Start med mamma!

Når du starter å planlegge anbefaler jeg å starte med mamma (eller kvinnene i større familier hvor det er flere mamma’er å tilfredstille). Det er et gammelt ordtak som sier: “Hvis ikke mamma er glad, er ingen andre glad!” Det er litt sant, er det ikke?

Mamma, det er mest sannsynlig du som står for planleggingen av familiebildene dine, og garderoben er virkelig opp til deg. Når du har plukket ut ditt fargevalg, fokuser på å finne klær som er flatterende for deg selv. Hvis du har noen områder på kroppen din som ikke er dine favoritter, jobb med å kamuflere dem. Det kan være så enkelt som å ha på seg en lettere jakke eller lacy cardigan for å dekke armene, eller en lett topp som ikke er for stram. Disse små triksene vil få deg til å føle deg så mye bedre om hvordan du ser ut.

Nå når du har funnet et antrekk du virkelig elsker, sørg for at alle de andres antrekk utfyller ditt eget. Små detaljer og flere lag med klær er supert. Jakker, kimonoer, cardigans: alle disse skaper virkelig god tekstur og interesse for bildene dine. Til slutt, legg klærne og detaljene sammen så de utfyller hverandre.

Se på bildene nedenfor for å få et inntrykk av hva jeg mener med fargevalg og hvordan det kan forsterke bildene. Lykke til!